torstai 10. syyskuuta 2015

Novellikokoelmat - Kirjoittaja.fi palvelun tarkoitus

Vuodesta 2011 asti tähän on pyritty. Sanoiksi Puettuja Ajatuksia syntyi pitkällisen työn tuloksena ja julkaistiin 28.8.2015. Kirjassa kiteytyy se ydinajatus, jonka vuoksi www.kirjoittaja.fi - palvelu aikanaan luotiin. Mahdollisuudeksi julkaista verkossa lähes mitä tahansa, saada palautetta työlleen ja mahdollisuus saada oma novelli tai kirjoitus osaksi novellikokoelmaa. Kirjoittaja.fi - palvelu haluaa julistaa, että kirjailijan ei tarvitse olla ainoastaan se kriitikoiden ylistämä ja satojatuhansia painoksia myyvä taiteilija, vaan kuka tahansa voi kirjoittaa sellaisia tarinoita, jotka antavat jollekin toiselle nautinnollisia hetkiä oman mielikuvituksen parissa. Haluamme kannustaa kaikkia kirjoittamaan!

Kansikuva: PappaArtwork
Sanoiksi Puettuja Ajatuksia on koottu palveluun vuonna 2013 ladatuista novelleista, Muut - kategoriasta. Tekstit seuloituivat arvosteluiden mukaisesti. Huomioon otettiin sekä käyttäjien että ylläpidon arvioinnit. Valintoja ei ole helppo tehdä, mutta tehtävää helpotti se, että vuonna 2013 ei ollut vaihtoehtoina valtavia määriä novelleja. Toisin on nyt, sillä palvelu kehittyy jatkuvasti, ja laadukkaita novelleja on saatavilla huomattavasti enemmän. Valintoihin vaikutti myös se, että kaikkia kirjoittajia ei tavoitettu, joten hyviä tekstejä jäi myös rannalle.

Kirjailijat (tätä termiä rohkenemme jo käyttää), jotka tavoitimme, ja jotka halusivat tarttua mahdollisuuteen, olivat Emilie Pirttinen (Aave, Pikkusisko), Esa Nakkila (Murha - kaikista rikoksista lopullisin, Romeo ja Julia), Jenni Pennanen (Kielletty, Syksyn viimeiset säteet), Mia Tammelin-Johansson (Haaveita ja haihattelua), Risto Kauhanen (Rakkaudella, Malla , Tuiki, tuiki, tähtönen) ja Sami Aaltonen (Kävelin kallion sisällä, Sieluni ei enää pala sinulle). Kansikuvan loi PappaArtwork (pappaartwork@gmail.com). Iso kiitos kaikille mukana olleille! Ajoittain oli haasteita, eivätkä aikataulutkaan oikein pitäneet, mutta valmista tuli lopulta.

Tällä hetkellä Kirjoittaja.fi - palvelun novelleista on työn alla vuoden 2013 kategorioista Jännitys ja toiminta, Romantiikka sekä Scifi ja fantasia. Toivon mukaan nuo saadaan niputetuksi ensi keväänä. Valitettavan useat kirjoittajat eivät kuitenkaan ole vastanneet tiedusteluihin halukkuudesta julkaista novellejaan, joten hieman jouduttaneen tiivistämään ja soveltamaan, jotta saadaan lisää laadukkaita kokoelmia markkinoille.
Toivomme kaikkien www.kirjoittaja.fi - palveluun rekisteröityneiden tarkastavan antamansa sähköpostin sisällön, josko sieltä löytyisi jotain kiinnostavaa.

Kirjoittaja.fi - palvelua ylläpitää Fantacor Ky.
- Koska jokainen meistä voi kirjoittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti